• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wat is er te doen in de omgeving

De gastenverblijven bevinden zich in de driehoek Dokkum, Leeuwarden, Drachten, midden in Nationaal Landschap de Fryske Walden en vlakbij 2 nationale parken. Er is een fijnmazig fiets – en wandelroute netwerk met meer dan 50 routes. 

De mooiste steden in de buurt

Dokkum

Het pittoreske 11-stedenstadje Dokkum heeft een overzichtelijke en verrassend complete binnenstad, met mooie bolwerken, molens, de Bonifatius kapel met stilte processiepark, diverse musea zoals Het Admiraliteitshuis, een aantrekkelijk winkelaanbod, restaurants en gezellige terrasjes aan de grachten

www.dokkum.nl

Leeuwarden 

Bezoek de bijzondere exposities in het Fries Museum en het Keramiek Museum en maak een stadswandeling met gids langs de vele art deco stijl gebouwen.

www.mooileeuwarden.nl

Harlingen

De zilte historie raakt je overal. De ligging aan Werelderfgoed de Waddenzee bepaalt het stoere, eigenzinnige karakter van Friesland’s enige zeehavenstad. Dankzij het roemruchte nautische verleden zie je een rijke erfenis van grachtenpanden, pakhuizen en grachten. Harlingen heeft de grootste bruine vloot van Nederland. Dit alles vormt de inspiratiebron voor vele groot- en kleinschalige evenementen. In combinatie met bijzondere winkels, gezellige cafés, toprestaurants, galeries, strandpaviljoen Het Zilt en terrasjes.

www.harlingen-friesland.nl

Groningen

Groningen is een gezellige studentenstad met altijd levendigheid, knusse boetiekjes en fijne speciaalzaken is er genoeg te beleven! Naast het shoppen in de stad is Groningen bekend om haar rijke historie en vele bezienswaardigheden. Tevens beschikt Groningen over een gevarieerde natuur en vinden er jaarlijks vele evenementen plaats. Kortom, genoeg te zien, doen en beleven!

www.toerismegroningen.nl

60 Veenklooster fietsers MvK kopie.jpg
61 Fietsroute netwerk kaart kopie.jpg
62 BB Ree 21 mei 2017 Foto Meijer kopie.jpg
63 Holwerd-panorama MvK.jpg
64 Wadlopersgroep MvK.jpg
65 Lauwersmeer-vogelaars MvK.jpg
66 TH Alde Feanen Earnewald MvK kopie.jpg
Fietskaart Met Pointer

Actief in de natuur

. Nationaal Landschap de Fryske Wâlden

Het best bewaarde geheim van Friesland. Het unieke coulisselandschap nodigt uit om verkend te worden, per voet, fiets of paard. Geniet van mooie doorkijkjes in de door bomen omzoomde landbouwpercelen. Ontdek de oude zandpaden. Ga op zoek naar zeldzame plantensoorten en probeer bijzondere dieren te spotten.

www.noardlikefryskewalden.nl

. de Friese natuur ontdekken

Het hele jaar door organiseert natuurvereniging It Fryske Gea wandelexcursies en workshops. Van paddestoelen zoeken, braakballen uitpluizen, vogels spotten tot de Rietorchis zelf op de foto vastleggen. Met enthousiaste gidsen die alles van het gebied weten, voor jong en oud.

www.itfryskegea.nl

. Blote Voetenpad

Lekker met je blote voeten door de modder waden, over kiezelstenen lopen en grassprietjes voelen prikken; het Blote Voetenpad bij Opende is het hele jaar toegankelijk

www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/westerkwartier

. Wadlopen

Wadlopen, workshops eten van het Wad en je eigen potje boetseren van je eigen gewonnen Waddenklei kan bij Stichting Oan 'e Dyk in Paesens-Moddergat.

www.oanedyk.nl

. Nationaal Park Lauwersmeer

Een vogelparadijs op de zeebodem, vogels spotten en genieten van de stilte, een officieel Dark Sky Park

www.np-lauwersmeer.nl   

. Nationaal Park de Alde Feanen

Een ruim 2.000 hectare groot laagveenmoeras. Een afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Er komen circa 450 soorten planten voor en er broeden ruim 100 soorten vogels.

www.np-aldefeanen.nl

. Ameland en Schiermonnikoog

Een dagje Wadden eiland maakt je vakantie in Friesland compleet, de veerboot havens zijn in circa 40 minuten te bereiken

www.vvvameland.nl en www.vvvschiermonnikoog.nl

 

Musea

. De Kruidhof in Buitenpost. Deze botanische tuin heeft de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa, met 17 thematuinen, groot plantenverkoop gedeelte en tuincafe. Het aangrenzende IJstijdenmuseum heeft een grote collectie zwerfkeien en archeologische vondsten uit de omgeving.

www.dekruidhof.nl

. Streekmuseum Volkssterrenwacht in Burgum is een unieke combinatie van een streekmuseum en volkssterrenwacht.

www.observeum.nl 

. Scherjon's klompenmakerij en museum in Noardburgum. Hier worden nog elke dag klompen gemaakt, ontdekt in het klompenmuseum de geschiedenis van Nederlands oudste schoeisel en verbaas je over de buitenlandse klompencollectie. Voor de kinderen is er klomp beschilderen en in de tuin met terras kunt u wat drinken.

www.klompen.nl

. Openluchtmuseum en themapark De Spitkeet in Harkema laat zien hoe mensen in de Groningse en Friese heide het niet gemakkelijk hadden in de periode 1850-1950.

www.despitkeet.nl

. Openlucht museum De Spitkeet in Harkema. Zo leefde de arme heide bewoners in plaggen hutten en armenhuizen.

www.despitkeet.nl

 

Wellness

. een hele dag ontspannen en tot rust komen kan met een sauna – en wellnessbezoek aan De Leeuwerikhoeve in Burgum. Op slechts 15-20 minuten rijden van de gastenverblijven.

www.leeuwerikhoeve.nl 

Toeristische informatie is ook te vinden op www.eropuitinfriesland.nl.